Individueel

Individuele therapie is voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Het doel van individuele therapie is om meer inzicht te krijgen in de patronen die zich herhalen op je levensweg. Het helpt om je eigen levenskracht terug te vinden. Er ontstaat ruimte om te leven in plaats van “overleven”.

Soms wordt ons leven sterker beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden dan we ons realiseren. We leren om gevoelens en herinneringen die verband houden met pijnlijke gebeurtenissen te vermijden.
Zo raken we gewend aan een leven met angst, onzekerheid of depressie. Dat de belasting groot is, wordt duidelijk als het leven veel van ons vraagt. We houden het niet meer vol.
Overkomt dit jou en kom je er alleen niet meer uit?
Dan kan individuele therapie helpen om op een dieper niveau inzicht te krijgen in wat je dwars zit en je belemmert om goed te functioneren. Het doorleven van pijnlijke ervaringen die hierbij naar boven komen, schept de mogelijkheid tot verandering.
Er bestaan veel vormen van individuele therapie. Bij het maken van een keuze is het belangrijk dat een vorm van therapie je aanspreekt en het ook aansluit bij jouw specifieke problematiek. Ik vind het ook van groot belang dat het voldoende klikt met je therapeut.

Reacties zijn afgesloten.